Tilat ja tuottajat

Luomumansikka ja luomuherne

Maatalousyhtymä Kärkäisen puutarha


Kärkaisenpuutarha.fi

Kärkaisenpuutarha.fi

Luomumansikat tuoreina luomupuutarhasta kotiin! Polka ja Sonata luomumansikkalajikkeet tulevat Ypäjältä, Kärkäisen luomupuutarhasta, joka on erikoistunut luonnonmukaiseen viljelyyn jo kolmessa sukupolvessa. Viljelyssä ei käytetä minkäänlaisia homeenestoaineita, joten luomumansikan kestävyys heikompaa. Siksi mansikat kerärään pelloilla odottaviin kylmiöihin, joista ne kuljetetaan viileässä asiakkaille. Mahdollisten tuholaisten torjuntaan käytetään juuri tähän tarkoitukseen kasvatettuja petopunkkeja. Vattukärsäkkäät puolestaan poistetaan mekaanisesti. Leppäkertut palautetaan takaisin luontoon. Luomumansikan taimet tehdään tilan omista rönsyistä, ja ne istutetaan syksyisin. Laatikoissa on luomusertifikaatti‎, josta selviää poimitun marjan tarkat tiedot.

Hernelajikkeina käytämme makeaa Avolaa sekä suuripalkoista Onwardia. Herneiden kylvö ja korjuu on jaksotettu huhtikuusta kesäkuuhun asti niin, että uutta satoa saadaan korjattua tasaisesti kesäkuusta jopa lokakuuhun saakka. Herneet ovat siis parhaimmillaan koko kesän!

Tutustu marjatilaan tarkemmin:
www.karkaisenpuutarha.fi
www.facebook.com/karkaisenpuutarha

Osta luomumansikoita
Osta luomuherneitä

Mansikka (Sonata, Malwina)

Eerikinkartanon Marja, Koivistoisen mansikkapaikka ja Alanteen tila


Eerikinkartanon Marjat

Eerikinkartanon Marja on Kirkkonummen Veikkolassa sijaitseva mansikkatila, josta tulevat mansikkalajikkeemme Sonata ja Malwina. Mansikat alkavat kypsyä yleensä juhannuksen jälkeen ja niitä riittää myyntiin aina pitkälle elokuuhun. Tilalla viljellään mansikoita, vadelmia ja herneitä. Kaikki heidän tuotteensa ovat puhtaita ja laadukkaita sekä takuuvarmasti kotimaisia! Laatikkoihin kiinnitetään tarra, josta selviää marjan alkuperä ja poiminta-ajankohta.

Tutustu tilaan tarkemmin:
www.eerikinkartano.fi
www.facebook.com/eerikinkartanonmarja


Koivistoisen Mansikkapaikka

Koivistoisen Mansikkapaikka on Suomen suurin mansikanviljelijä Vesa Koivistoisen johdolla, ja neljännen sukupolven aloitellessa. Mansikkaa viljellään Lahdessa, Hollolassa, Uudessakylässä ja Vantaalla yhteensä reilun sadan hehtaarin alalla, avomaalla auringon alla, ojitetuilla pelloilla ja mehiläisten pölyttäminä. Lisäksi tilalla viljellään hernettä ja vadelmaa kesän omiin myyntipisteisiin. Tilat on tunnettuja isoista herkullisista mansikoista.


Alanteen Tila

Alanteen Tila (Penttilän tila) on marja- ja vihannestila Paimiossa. Viljelemme pelloillamme mansikkaa ja vihanneksia aina herneistä parsakaaliin. Tämän lisäksi tarjoamme tunnelmallista maatilamajoitusta Paimionjokilaakson idyllisissä maisemissa, tilamme nimittäin sijaitsee maisemallisesti kauniin Paimionjoen varrella.

Osta mansikoita

Vadelma, Karhunvadelma

Ruutiaisen puutarha


Ruutiaisen puutarha sijaitsee Kiteellä Itä-Suomessa ja on erikoistunut tuottamaan laatumarjaa erityisen pitkien satokausien ajan. Vadelmasta satoa saadaan heinäkuun alusta lokakuun alkupuolelle asti. Karhunvadelmaa on saatavilla elokuun alusta lokakuun puoliväliin saakka. Tavoite alusta lähtien on ollut huippulaadun tuottaminen ja olemme kehittäneet puutarhaamme alusta alkaen. Otamme joka vuosi käyttöön uusia viljelytekniikoita, uusia marja- ja hedelmälajeja sekä niiden lajikkeita.

Tutustu marjatilaan tarkemmin:
www.ruutiaisenpuutarha.fi
www.facebook.com/Ruutiaisen-puutarha

Osta vadelmia
Osta karhunvadelmia

Mustaherukka, Punaherukka

Bjursängin marjatila


Bjursängin marjatilalla on viljelty mansikkaa jo 1960-luvulta lähtien ja vuosien myötä valikoimaa on laajennettu myös muihin marjoihin. Tänä päivänä mansikan lisäksi tilalla viljellään mustaherukkaa, punaherukkaa, vadelmaa, karviaista, pensasmustikkaa, tyrniä ja hernettä sekä tuotetaan hunajaa.

Osta mustaherukoita
Osta punaherukoita

Mustikka, puolukka ja lakka

Tiinan MarjaKontti


Mustikat ja puolukat poimitaan pääkaupunkiseudun lähistöllä olevista metsistä. Poimijat ovat täällä päin asuvia ihmisiä, joista osa ulkomaalaisia. Marjat ostetaan tarpeen mukaan näiltä poimija ryhmiltä, joita kolme isoa ja kaksi pienempää. Mustikat poimitaan aina edellisenä päivänä, jonka jälkeen ne perataan illan tai yön aikana ja toimitetaan aamusta kotiin kuljetettavaksi.


Tiinan MarjaKontti ostaa Suomussalmella poimijoilta lakkaa, puolukkaa ja mustikkaa. Riitamaantie
20, 89600 Suomussalmi.

Tutustu marjatilaan tarkemmin:
Ei kotisivuja käytössä

Osta mustikkaa
Osta puolukkaa
Osta lakkaa

Metsämarjat ja sienet

Maa-aitta OyMaa-Aitta Oy markkinoi talousalueen viljelijöiden tuotteita valtakunnan tuoretukkuverkostoon sekä toimii keräilypisteenä metsämarjoille ja sienille. Yrityksen marjatuotteita ovat luonnonmarjat, kuten puolukka, mustikka, ja lakka, viljellyt marjat mansikka, vadelma ja herukat. Näiden tuotteiden osalta yrityksen keskeisimpiä asiakkaita ovat keskusliikkeet, tuoretukut sekä puutarha-alan vähittäiskaupat. Maa-Aitta Oy tekee myös tiiviistä yhteistyötä Helsingin Yliopiston Ruralia -instituutin kanssa kasvis- ja sienituotteiden jalostuksessa. Maa-Aitta Oy on Pieksämäellä toimiva yritys, joka on perustettu vuonna 1988 jatkamaan Pieksämäen Osuuskaupan, ja sittemmin fuusion jälkeen Osuuskauppa Suur-Savon harjoittamaa maataloustuotteiden sopimusviljelyä ja tuote-kauppaa.

Tutustu marjatilaan tarkemmin:
www.maa-aitta.fi

Osta kanttarelleja
Osta haaparouskuja
Osta suppilovahveroita